Ambasada

Ambasada României în Republica Federală Germania

Pentru operativitate utilizaţi corespondenţa electronică!

 
ATENŢIE:

Ghişeul Consular Online

Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate 

 

Atentie :

În data de 24 ianuarie 2020, Secţia Consulară nu are program de lucru cu publicul (zi liberă de sărbătoare legală).

 

Pentru cazurile de maximă urgență, cetățenii români au posibilitatea de a contacta secția consulară pe telefonul de urgență al misiunii.

 

Secţia consulară:

Având în vedere capacităţile limitate de procesare a serviciilor consulare, dorinţa de a răspunde tuturor solicitărilor în cel mai scurt timp, imposibilitatea de a prevedea încărcătura din anumite zile, evitarea aglomeraţiei, cu începere de la 01.11.2017, accesul publicului la Secţia Consulară din cadrul Ambasadei României la Berlin în timpul programului de lucru se face DOAR pe bază de programare individuală la următoarea adresă: www.econsulat.ro .

Începând cu data de 01.11.2017, Secţia Consulară din cadrul Ambasadei României la Berlin aplică un nou mecanism de facilitare a relației dintre autoritate și cetățeni. Persoanele care doresc să beneficieze în timp real de servicii consulare sunt rugate să se programeze online la adresa www.econsulat.ro. Această modalitate va oferi posibilitatea cetățenilor de a ști cu exactitate când se pot prezenta la Secţia Consulară din cadrul Ambasadei României la Berlin pentru a depune/obține documentele solicitate.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați site-ul www.berlin.mae.ro şi portalul www.informatiiconsulare.ro .

Secţia Consulară din cadrul Ambasadei României la Berlin este, începând cu data de 01.11.2017, mai aproape de Dumneavoastră. Dacă doriți să beneficiați de oricare din serviciile consulare oferite de instituția noastră, vă rugăm să accesați portalul www.econsulat.ro, să urmați instrucțiunile și să efectuați o programare online. De la 01.11.2017 accesul pentru serviciile consulare se face DOAR pe bază de programare on-line (www.econsulat.ro).

Prin acest demers se vine în întâmpinarea cetățenilor, se facilitează comunicarea dintre petenți și Consulat și se reduce totodată  timpul de așteptare și de răspuns pentru solicitările dumneavoastră. 

Fără programare vor fi preluate DOAR cereri pentru persoanele care reprezintă urgenţe justificate, respectiv eliberarea de titluri de călătorie, pentru deplasarea în România, în condiţiile prevăzute de lege.

 

Programul de lucru cu publicul:

Luni - joi:   08.00 - 14.00  - preluare orice tip de solicitare (doar cu programare)

                 13.00 – 15.00 - ridicare paşapoarte

Vineri: 08.00 – 14.00 – preluare cereri de eliberare noi paşapoarte (doar cu programare

           08.00 – 14.00 - depunere dosare pentru redobândirea cetăţeniei române, renunţarea la cetăţenia română, programarea oficierii căsătoriei în ambasadă, solicitarea de vize, oficierea de căsătoriei în ambasadă, depunerea jurământului de credinţă faţă de România - pentru aceste servicii        programarea se va solicita prin mail la adresa berlin.cons@mae.ro sau direct la ghişeul Secţiei Consulare

           08.00 – 12.00 - ridicare paşapoarte

 

Atenţie!
Având în vedere prevederile legislaţiei române, precum şi unele disfuncţionalităţi la transmiterea actelor prin poştă, neimputabile Secţiei Consulare, certificatele de stare civilă şi paşapoartele pot fi ridicate numai personal de către titular sau de către împuternicitul acestuia prin procură specială, care va fi autorizat expres să semneze pentru primirea lor la sediul secţiei consulare a Ambasadei României la Berlin din Dorotheenstr. 62-66, 10117 Berlin.
 

 

Adresă: Dorotheenstrasse 62 - 66, 10117 Berlin

Telefon informaţii consulare pentru cetățeni români: + 49 30 21239555, +49 30 21239514,    +49 30 21239516


Alte telefoane disponibile

 

Fax: + 49-30 212 39 554

Telefon de urgenţă: +49 160 157 9938 - Exclusiv pentru cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă (accidente cu victime, decese, calamităţi şi alte situaţii de pericol sau cu caracter extraordinar). La aceast număr de telefon NU se furnizează informații consulare.

Adresă de e-mail informații consulare pentru cetățeni români: contact@informatiiconsulare.ro  

Informaţii consulare: www.informatiiconsulare.ro

În cererea de informații vă rugăm să precizați localitatea şi landul de rezidență, pentru a primi informații consulare specifice în funcție de zona geografică.

IMPORTANT: Pentru operativitate utilizaţi cu precădere corespondenţa electronică.

Portal web informații consulare pentru cetățeni români: http://www.informatiiconsulare.ro

Informaţii referitoare la obţinerea vizei române pot fi obţinute accesând portalul http://www.eviza.ro

 

Secretariat

Adresa: Dorotheenstrasse 62 - 66, 10117 Berlin

Telefon: +49 30 21239202

La acest număr de telefon NU se furnizează informații consulare

Fax: +49 30 21239399

E-mail:  berlin@mae.ro

Adresă de e-mail utilizată de Ambasadă NUMAI pentru legătura cu autoritățile locale din țara de reședință. La această adresă de e-mail NU se furnizează informații consulare.

 

 
 
 

 

Ghiseu consular online

23.02.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Germania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita orice …

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

17.12.2019

Programul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini, pe baza H.G. 288/1993, …

România- un partener european de încredere, supliment dedicat țării noastre de ziarul german Die Welt și Global FDI Reports

06.12.2019

Die Welt a publicat un supliment dedicat României, realizat în parteneriat cu Global FDI Reports. Suplimentul, intitulat…

În atenţia cetăţenilor români care intenţionează să voteze la alegerile prezidenţiale din 22 – 24 noiembrie la LEIPZIG

12.11.2019

ANUNT În atenţia cetăţenilor români care intenţionează să voteze la alegerile prezidenţiale din 22 – 24 noiembrie …