Actualitatea ambasadei

Vizita de studii a unui grup d elevi ai Complexului Educațional Lauder-Reut la Berlin

În perioada 4-6 mai 2016, un grup de elevi ai Complexului Educațional Lauder-Reut au făcut o vizită de studii despre istoria Holocaustului la Berlin. În data de 4 mai 2016, începând cu orele 19.30, la sediul Ambasadei, a avut loc întâlnirea grupului de elevi cu ambasadorul României la Berlin, domnul Emil Hurezeanu și cu scriitorul Norman Manea, invitat din partea Ambasadei.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte legate de importanța culturii memoriei Holocaustului, despre semnificația deosebită a Berlinului pentru Holocaust, despre pericolul uitării acestuia, care aduce cu sine riscul revenirii la antisemitism.

În data de 5 mai 2016, elevii Complexului Educațional Lauder-Reut au vizitat principalele obiective din Berlin, dedicate Memoriei Holocaustului: Monumentul pentru evreii omorâți din Europa și Fundația acestui memorial, inaugurate în anul 2005, locul fostului buncăr al lui Hitler, Bebelplatz Topografia Terorii, cartierul bavarez (Bayerisches Viertel), monumentul Linia 17 și cartierul „Scheunenviertel”, Noua Sinagogă.  

Elevii Complexului Educațional Lauder-Reut își continuă vizita de studii dedicată Memoriei Holocaustului la Paris. 

Ghiseu consular online

23.02.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Germania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita orice …

Prof. Dr. Anca Ligia Grosu, membră a Academiei Naționale de Științe „Leopoldina“

15.07.2019

La data de 10 iulie a.c., Academia Națională de Științe „Leopoldina“ a găzduit Ceremonia de acordare a Certificatului…

Campania națională "Informare acasă! Siguranță în lume!"

21.06.2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni desfășoară cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale „Informare acasă!…

Consultare a doamnei Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, cu membri ai platformei rețelelor profesionale de excelență din Germania

28.04.2019

În contextul acțiunilor derulate pe linia Președinției României la Consiliul UE, precum și în contextul formatele de…