Actualitatea ambasadei

Vizita premierului Dacian Cioloș în Germania

Premierul Dacian Cioloş, aflat în vizită oficială în Germania, s-a întâlnit, sâmbătă, 14 mai 2016 cu reprezentanţii conducerii companiei aeronautice germane Premium Aerotec, cu care a discutat despre planurile de dezvoltare a investiţiilor pe care Premium Aerotec le are în vedere la fabrica de producţie şi asamblare de componente Airbus de la Ghimbav, judeţul Braşov.

În cadrul aceleiași vizite, delegația guvernamentală a participat duminică, 15 mai 2016, la Reuniunea anuală a șvabilor bănățeni de la Ulm și la Întâlnirea de Rusalii a Sașilor Transilvăneni de la Dinkelsbühl.

Premierul Dacian Cioloş a afirmat duminică, la întâlniri, că prin prezenţa sa la acest eveniment a dorit să marcheze interesul şi angajamentul Guvernului României pentru contribuţia saşilor şi şvabilor la dezvoltarea ţării noastre şi a relaţiei româno-germane.

"Sunteţi deschizători de drumuri, facilitaţi dialogul între instituţii şi între oameni, iar sărbătorile dumneavoastră relevă cu tărie dorinţa de a păstra legăturile între membrii comunităţii şi de a cultiva relaţia cu România natală. Sunteţi, în fapt, puntea de legătură între România şi Germania. Astăzi, aceasta a devenit o adevărată autostradă, cu multiple filiere. Astăzi, îi putem include în această punte şi pe cei circa jumătate de milion de români stabiliţi în Germania, a doua comunitate din UE, una dintre cele mai bine integrate pe piaţa muncii. Acestora li se adaugă cei 11.000 de investitori germani, tinerii aflaţi la studii în Germania şi România", a subliniat Cioloş, în discursul rostit cu acest prilej.

Premierul român a evidenţiat bunele relaţii dintre România şi Germania, pe care le-a catalogat drept "privilegiate" şi "excelente", cu o istorie îndelungată, ca state partenere şi aliate în UE şi NATO.

Din delegaţia guvernamentală condusă de premier au făcut parte Paul Gheorghiu, directorul de cabinet al acestuia, Manuel Costescu, secretar de stat la Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat, Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al Guvernului şi Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania.

Ghiseu consular online

23.02.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Germania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita orice …

Prof. Dr. Anca Ligia Grosu, membră a Academiei Naționale de Științe „Leopoldina“

15.07.2019

La data de 10 iulie a.c., Academia Națională de Științe „Leopoldina“ a găzduit Ceremonia de acordare a Certificatului…

Campania națională "Informare acasă! Siguranță în lume!"

21.06.2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni desfășoară cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale „Informare acasă!…

Consultare a doamnei Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, cu membri ai platformei rețelelor profesionale de excelență din Germania

28.04.2019

În contextul acțiunilor derulate pe linia Președinției României la Consiliul UE, precum și în contextul formatele de…