Actualitatea ambasadei

Lansarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene - Berlin

Ambasadorul României, E.S. Emil Hurezeanu a prezentat, la 23 ianuarie 2019, în cadrul unei conferințe, organizate la sediul Reprezentanței Comisiei Europene din Berlin, programul PRES RO pentru următoarele șase luni.  Evenimentul organizat în colaborarea cu Mișcarea Europeană din Germania (EBD) și Reprezentanța COM, a atras un public numeros și variat din mediul diplomatic, al afacerilor europene și cel academic.

Conținutul programului PRES RO a fost analizat, ulterior, de către Richard Kühnel, șeful Delegației Comisiei Europene la Berlin, Andreas Peschke, director general afaceri europene în ministerul federal de externe, Kristin Scholl, director general afaceri europene în ministerul federal al economiei și de Frank Burgdörfer, membru în consiliul director al EBD. Moderarea evenimentului a fost asigurată de Bernd Hüttemann, secretar general EBD.

Vorbitorii au salutat alegerea moto-ului PRES RO “ Coeziunea, o valoare europeană comună” subliniind că acesta este mai actual ca niciodată, datorită provocărilor centrifugale la care UE trebuie să răspundă.

PRES RO a fost încurajată să se concentreze asupra dosarelor legislative asupra cărora există susținere largă din partea SM și care pot fi încheiate până la  începutul lunii martie, astfel încât să fie evitată disiparea energiilor asupra proiectelor ce nu întrunesc sprijinul unui număr suficient de state membre.

 

Ghiseu consular online

23.02.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Germania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita orice …

Prof. Dr. Anca Ligia Grosu, membră a Academiei Naționale de Științe „Leopoldina“

15.07.2019

La data de 10 iulie a.c., Academia Națională de Științe „Leopoldina“ a găzduit Ceremonia de acordare a Certificatului…

Campania națională "Informare acasă! Siguranță în lume!"

21.06.2019

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni desfășoară cea de-a doua ediție a Campaniei Naționale „Informare acasă!…

Consultare a doamnei Corina Crețu, comisar european pentru politici regionale, cu membri ai platformei rețelelor profesionale de excelență din Germania

28.04.2019

În contextul acțiunilor derulate pe linia Președinției României la Consiliul UE, precum și în contextul formatele de…