Actualitatea ambasadei

Întâlnire cu membri ai comunității române și ai Platformei rețelelor profesionale de excelență din cadrul diasporei

La data de 24 sept. a.c., Ambasada României la Berlin a organizat o întâlnire a doamnei Natalia – Elena Intotero, ministrul pentru relația cu românii de pretutindeni, cu membri ai comunității române și ai originarilor din România, precum și cu profesioniști din cadrul Platformei rețelelor de excelență din cadrul diasporei.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat, pe de o parte, prezentarea modalităților de vot pentru organizarea alegerilor prezidențiale din noiembrie a.c., iar pe de altă parte, sprijinirea prin intermediul programelor MRP a inițiativelor diasporei și ale rețelelor profesionale din cadrul Platformei inițiate de Ambasadă.

Din cadrul delegației conduse de doamna Ministru Intotero au mai făcut parte: Daniel Duță, director general în cadrul Autorității Electorale Permanente (AEP), Ion Mincu Rădulescu, consilier AEP, Daniel Ene, consilier la Cabinetul Ministrului MAE și Raluca Stratulat, consilier la Secretariatul General al MAE.

Au fost purtate discuții legate de elementele de noutate ale votului pentru alegerile prezidențiale, deschiderea unui număr suplimentar de secții de vot în raport cu alegerile anterioare, precum și durata procesului de vot de 3 zile pentru fiecare tur de scrutin.

La întâlnire au participat membri ai mediului asociativ și ai diasporei române, personalități profesionale din diverse medii: medicină, IT, universitari, cercetători etc.

Doamna Ministru Intotero a participat și la o întrevedere dedicată proiectelor inițiate de membri ai Platformei rețelelor profesionale de excelență, inițiată de Ambasadă, care ar putea fi sprijinite de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni sau alte instituții de profil din România.

 

 

 

Ghiseu consular online

23.02.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Germania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita orice …

Întâlnire cu membri ai comunității române și ai Platformei rețelelor profesionale de excelență din cadrul diasporei

26.09.2019

La data de 24 sept. a.c., Ambasada României la Berlin a organizat o întâlnire a doamnei Natalia – Elena Intotero,…

PRECIZĂRI PRIVIND EXERCITAREA VOTULUI PRIN CORESPONDENȚĂ

08.08.2019

ÎNREGISTRAREA – completarea formularului online de pe portalul www.votstrainatate.ro cu opţiunea pentru votul prin…

Rubrică specială pe pagina de internet a MAE referitoare la organizarea în străinătate a alegerilor pentru Președintele României din noiembrie 2019

06.08.2019

Ministerul Afacerilor Externe a lansat pe pagina oficială de internet o rubrică specială destinată informării…