Actualitatea ambasadei

Întâlnire cu membri ai comunității române și ai Platformei rețelelor profesionale de excelență din cadrul diasporei

La data de 24 sept. a.c., Ambasada României la Berlin a organizat o întâlnire a doamnei Natalia – Elena Intotero, ministrul pentru relația cu românii de pretutindeni, cu membri ai comunității române și ai originarilor din România, precum și cu profesioniști din cadrul Platformei rețelelor de excelență din cadrul diasporei.

Subiectele abordate în cadrul întâlnirii au vizat, pe de o parte, prezentarea modalităților de vot pentru organizarea alegerilor prezidențiale din noiembrie a.c., iar pe de altă parte, sprijinirea prin intermediul programelor MRP a inițiativelor diasporei și ale rețelelor profesionale din cadrul Platformei inițiate de Ambasadă.

Din cadrul delegației conduse de doamna Ministru Intotero au mai făcut parte: Daniel Duță, director general în cadrul Autorității Electorale Permanente (AEP), Ion Mincu Rădulescu, consilier AEP, Daniel Ene, consilier la Cabinetul Ministrului MAE și Raluca Stratulat, consilier la Secretariatul General al MAE.

Au fost purtate discuții legate de elementele de noutate ale votului pentru alegerile prezidențiale, deschiderea unui număr suplimentar de secții de vot în raport cu alegerile anterioare, precum și durata procesului de vot de 3 zile pentru fiecare tur de scrutin.

La întâlnire au participat membri ai mediului asociativ și ai diasporei române, personalități profesionale din diverse medii: medicină, IT, universitari, cercetători etc.

Doamna Ministru Intotero a participat și la o întrevedere dedicată proiectelor inițiate de membri ai Platformei rețelelor profesionale de excelență, inițiată de Ambasadă, care ar putea fi sprijinite de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni sau alte instituții de profil din România.

 

 

 

Lista secțiilor de votare din Germania (80) pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

22.10.2019

Mulțumim persoanelor care ne-au sprijinit activ și care și-au exprimat acordul pentru a participa ca membri în secțiile de …

Ghiseu consular online

23.02.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Germania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita orice …

În atenţia cetăţenilor români care intenţionează să voteze la alegerile prezidenţiale din 22 – 24 noiembrie la LEIPZIG

12.11.2019

ANUNT În atenţia cetăţenilor români care intenţionează să voteze la alegerile prezidenţiale din 22 – 24 noiembrie …

Întrevedere cu delegația medicilor români participanți la Forumul Mondial pentru Sănătate

30.10.2019

La data de 29 octombrie a.c., delegația României formată din Acad. Prof. Dr. Dan Mircea Enescu și Dr. Andrei Baciu, care a…