Actualitatea ambasadei

Întrevedere cu delegația medicilor români participanți la Forumul Mondial pentru Sănătate

La data de 29 octombrie a.c., delegația României formată din Acad. Prof. Dr. Dan Mircea Enescu și Dr. Andrei Baciu, care a participat la Forumul Mondial pentru Sănătate (https://www.worldhealthsummit.org/), organizat la Berlin (27 – 29 oct. a.c.), a făcut o vizită la Ambasada României din Berlin, unde s-a întâlnit cu E.S. Ambasadorul Emil Hurezeanu.

În cadrul dialogului purtat cu distinșii oaspeți, care a avut loc într-o atmosferă de caldă convivialitate, au fost prezentate preocupările și prioritățile Academiei Medicale de Științe din România (http://www.adsm.ro/), între care dorința de a construi un parteneriat între mediile academice și universitare de profil din România și Germania, în beneficiul inclusiv al preluării exemplelor de bune practici din managementul sectorului medical din Germania.

Ambasadorul Emil Hurezeanu a prezentat inițiativa Ambasadei de a reuni pe specialiștii de înalt prestigiu profesional în cadrul unei Platforme a rețelelor profesionale de excelență, unde rețeaua medicilor români din Germania, inițiată în octombrie 2018, reunește o serie de prestigioși Profesori universitari și șefi de clinici, alături de foarte experimentați și prețuiți medici români, care se bucură de o foarte bună reputație în rândul mediilor de specialitate germane.

În context, a fost agreat faptul că este deosebit de oportună și necesară sprijinirea unei mai strânse relaționări între mediile profesionale și instituționale medicale din România și Germania, care să ajute deopotrivă la cooperarea soluționării unor cazuri medicale, dar și la realizarea unor cooperări și programe de înfrățire instituțională, implicând atât zona de practică medicală, cât și cea de cercetare și dezvoltare a unor bune practici administrative în domeniu.

Partenerii de dialog au convenit să fie menținut un contact cât mai strâns și să se caute cele mai bune căi pentru realizarea unui eveniment profesional bilateral, în cursul anului 2020, care să reunească expertiza practicienilor și a instituțiilor medicale din România și Germania în cadrul unui forum al cooperărilor de profil.

Lista secțiilor de votare din Germania (80) pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

22.10.2019

Mulțumim persoanelor care ne-au sprijinit activ și care și-au exprimat acordul pentru a participa ca membri în secțiile de …

Ghiseu consular online

23.02.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Germania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita orice …

În atenţia cetăţenilor români care intenţionează să voteze la alegerile prezidenţiale din 22 – 24 noiembrie la LEIPZIG

12.11.2019

ANUNT În atenţia cetăţenilor români care intenţionează să voteze la alegerile prezidenţiale din 22 – 24 noiembrie …

Întrevedere cu delegația medicilor români participanți la Forumul Mondial pentru Sănătate

30.10.2019

La data de 29 octombrie a.c., delegația României formată din Acad. Prof. Dr. Dan Mircea Enescu și Dr. Andrei Baciu, care a…