Promovare economică

Promovarea exporturilor româneşti în RFG

Guvern

Ministerul Federal pentru Economie și Energie

  www.foerderdatenbank.de (programe de finanțare la nivel federal, de land și UE)

Uniunea Camerelor de Industrie și Comerț

Comitetul pentru Est al Economiei Germane

Asociația intermediarilor și distribuitorilor din R.F. Germania:

   Licitații

Firmele românești interesate de oportunități de afaceri pe piața germană pot obține informații privind licitațiile publice de mărfuri și servicii prin accesarea portalului specializat al Guvernului federal: www.bund.de/Ausschreibungen și pe cel al  landurilor:

www.evergabe.nrw.de   –  pentru landul Renania de Nord - Westfalia

www.vergabe.hessen.de –  pentru landul Hessa

www.vergabe.rlp.de –  pentru landul Renania Palatinat

http://www.saarland.de/ausschreibungen.htm  –  pentru landul Saar

www.gtai.etisportal.com - ETIS este sursa cea mai cuprinzătoare de informații standardizate cu privire la procedurile de achiziții publice regionale, naționale și internaționale ale instituțiilor publice, cu aproximativ 1 milion de informări/an privind contractele de achiziții publice. Abonamentul pentru platforma ETIS este un instrument valoros și util, adaptat nevoilor companiilor mari și mici din toate sectoarele de activitate, care sunt în mod activ în căutarea de noi oportunități de afaceri în țara de origine, în țara vecină sau în Uniunea Europeană. Criteriile de căutare pot fi pe sectoare de activitate și/sau pe țări. De asemenea, este posibilă o căutare după un text ales. Deoarece publicațiile sunt scrise în limba locală, este prezentat și un text scurt în limba germană. Clienții cu abonament primesc zilnic, pe e-mail, informațiile actuale privind licitațiile, în baza criteriilor alese.

http://ted.europa.eu/TED/browse/browseByBO.do - TED (Tenders Electronic Daily) este versiunea on-line a „Suplimentului la Jurnalul Oficial al UE" dedicat achizițiilor publice europene.

 

  • Participare românească la târgul international HANNOVER MESSE 2015

Douăzeci de companii românești din domeniul construcțiilor de mașini participă, în perioada 13-17 aprilie 2015, la târgul internațional de profil de la Hanovra.

Este cea de a 22-a participare consecutivă a României la acest târg, a cărui ediţie prezentă este organizată pe şapte secţiuni emblematice ale tehnologiei industriale moderne în expansiune: Automatizare Industrială & IT; Energie și Ingineria Mediului; Sisteme de Transmisie și de Control; Subcontractare Industrială, Uzinaj și Servicii; Cercetare și Dezvoltare; Investiții și Parteneriate; Global Business and Markets.

În cadrul pavilionului naţional al României, firmele participante expun pe o suprafaţă totală de 225 mp, acestea fiind: Aateq SRL; AM Grup SRL; Beta SA; Componente Auto SA; Electro-Alfa International SRL; Elmet Group Metal & Electric SRL; Eltec SRL; Emsil Techtrans SRL; Forja Neptun SRL; Hesper SA; ICPE Actel SA; Imatex SA; INTREPRINDEREA METALURGICA PENTRU AERONAUTICA METAV SA; MENAROM P.E.C. SA; Metal Fortex SRL; Necom SRL; Oyal Polteks SRL; Plasmaterm SA; Selwerk SRL; Tess Conex SA.

Participarea la acest eveniment promoțional oferă reprezentanţilor firmelor româneşti oportunitatea unor întâlniri cu parteneri germani, în scopul creşterii portofoliului de comenzi, a cooperării şi atragerii de investiţii, precum și pentru  realizarea de contacte cu parteneri internaționali pentru transfer tehnologic și colaborare în viitoare proiecte europene commune. 

 

  • România participantă la târgul internaţional „ProWein”, (Düsseldorf, 15-17 martie 2015)

Şaisprezece producători şi exportatori români de vinuri au participat în perioada 15-17 martie 2015 la târgul internaţional ProWein, care a avut loc la Düsseldorf în Republica Federală Germania.

În conformitate cu programul de promovare a exportului, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului în colaborare cu Asociaţia producătorilor şi exportatorilor de vinuri – APEV a organizat, în cadrul parteneriatului public-privat, participarea României la târgul internaţional ProWein 2015, firmele participante având ocazia de a promova oferta de vinuri româneşti pe o piaţă concurenţială, în care calitatea şi marketingul joacă un rol deosebit de important.

Agricola Ştirbey SRL, Alcovin SRL, Crama Ceptura SRL, Domeniile Săhăteni SRL, Domeniile Viticole Tohani SRL, Domeniul Coroanei Segarcea SRL, Halewood Romania SRL, Jidvei SRL, Mera Com International SRL, Natura SRL, Odobesti Vinex SRL, Ostrovit SA, Senator Prodimpex SRL, Budureasca SRL, Viticola Corcova SRL, Vitis Metarmorfosis SRL şi-au expus produsele în cadrul pavilionului naţional al României (150 m.p.), alături de alte 2696 de companii din 50 de ţări, printre care Italia, Spania, Franţa, Austria, Germania, Portugalia, Africa de Sud, SUA, Argentina, Australia.

Prezenţa tradiţională a României la această manifestare are ca scop promovarea exportului românesc de vinuri de înaltă calitate, consolidarea relaţiilor cu partenerii de afaceri, dar şi atragerea de noi clienţi pentru vinurile româneşti.

Ghiseu consular online

23.02.2017

Cetățenii români care au reședința sau domiciliul în Germania pot accesa site-ul www.econsulat.ro pentru a solicita orice …

Burse oferite cetăţenilor străini de statul român prin MAE

17.12.2019

Programul de burse oferite de statul român, prin Ministerul Afacerilor Externe, cetăţenilor străini, pe baza H.G. 288/1993, …

România- un partener european de încredere, supliment dedicat țării noastre de ziarul german Die Welt și Global FDI Reports

06.12.2019

Die Welt a publicat un supliment dedicat României, realizat în parteneriat cu Global FDI Reports. Suplimentul, intitulat…

În atenţia cetăţenilor români care intenţionează să voteze la alegerile prezidenţiale din 22 – 24 noiembrie la LEIPZIG

12.11.2019

ANUNT În atenţia cetăţenilor români care intenţionează să voteze la alegerile prezidenţiale din 22 – 24 noiembrie …